Uji largon emocionet negative

0

Është vërtetuar se kujtimet e këqija mund të “lahen” me ujë. Në një studim të kryer së fundmi është vërtetuar se larja e kokës, shpëlarja e fytyrës, bilës edhe larja e duarve, ndihmon në largimin e emocioneve negative.

Larja e duarve, dushi edhe vet mendimi për to, mund të ndihmojë që njeriu të lirohet nga emocionet negative, si dhe e eliminon dyshimin, thonë ekspertët nga Universiteti Michigan. “Largimi fizik i papastërtive, krijon një përshtypje se po largohet edhe papastërtia mentale”- thotë ai.

Psikologët sugjerojnë larjen e fytyrës disa herë në ditë, posaçërisht në raste kur keni mbijetuar diçka të keqe.

/Sonila Duka/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here