Turqia investon në Luginën e Preshevës

0

Dje Amasadori turk në Serbi Mehmet Kemal  Bozaj ka thënë se  do të investojë në komunat e Luginës së Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjë.

Ai tha se do të investonte më së shumti në shëndetësi dhe arsim. Kryetari i trupit kordinues për pjesën e jugut të Serbisë Zoran Stankoviq tha se dje është arritur marrëveshja për ndihmën e Qeverisë së Turqisë për përfundimin e ndërtimit  të lehonisë në Preshevë.

Ndërsa sot Ambasadori i Turqisë ka inaguruar ndërtesën e shkollës fillore “Muharrem Kadriu” ku rreth 800 nxënës ndjekin mësimin. Ndërtimi i saj ka kushtuar 1 milion euro, të gjitha financuar nga Turqia.

/Adisa Sida/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here