TË RINJTË PRANË NGROHTËSISË SË LIBRAVE

0

 

Shtohet një ambjent tjetër i rëndësishëm dhe modren për brezat e rinj.

24991553_10156015253756926_6211620805876263421_n 

Në Tiranë  rikonstrukturohet një ambjent i ri , që  shërben si një mundësi e këndshme, për të kaluar një pjesë kohe aty , dhe ju ofrohen ambjente të cilat janë të rrethuara nga vargjet e pafund të   librave të shumtë.
Sipas Kryetarit të Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj investimi në libra, dije është një nga mënyrat më të mira, për të orientuar të rinjtë , për ti hequr nga bastet apo lundrimi në celular.Gjithashtu , Veliaj thekson se është e nevojshme bashkëpunmi  , angazhimi dhe përkrahja nga të gjithë, për të  kontribuar bashkarisht . Në Njësinë Nr 7 ishte një abjent shumë më ndryshe ,  si një magazinë librash . Tashmë   ndërtohen  ambjentet e reja, që do të ofrojnë   mundësi dhe dritare  të hapura për ta lexuar , ndjerë  , vlerën që librat mbartin për brezat  me rradhë.

Aty ofrohet për të rinjtë tanë një bibliotekë më  e  moderuar me një ambjent të ngrohtë në praninë e shumëllojshmërisë së librave .që  do të kalojnë në lëvrimin dhe ushqyerjes së dashurisë,interesit dhe motivimit  për librin. Të bashkëpunimit dhe miqësisë së njejtë për të rinjtë tanë të Tiranës, por jo vetëm.

Si nje ambjent , që dera e saj kurrë nuk mbyllet,  por ajo pret me këndë ata , që e duan librin në horizonte  ndryshe, për të kaluar dhe momente miqësore të  njejta  , me një mik të pëbashkët librin, që në këto ditë të ftohta, por jo vetëm ju ofron ambjent plot shpresë dhe kulturë .

Kjo nismë e fillimvitit të 2018-tës  , është një hap i mbarë për të  ushqyer dashurinë e  të rinjve , për librin dhe  ofrimi i ambjenteve sa më komodë. Kryetari i Këshillit Bashkiak të Tiranës, Aldrin Dalipi, shprehu bindjen se falë rikonstruksionit të bibliotekës, ajo do të shërbejë edhe si një qendër komunitare, simbol i dijes e i kulturës për të gjithë banorët e Njësisë Administrative Nr.5 dhe Nr.7. “Uroj që sa më shumë të rinj të jenë pjesë e kësaj bibliotekë, por edhe  grupmoshat e tjera. Është një bibliotekë që mund të kthehet në simbol për komunitetin dhe të ardhmes”, u shpreh Dalipi

 

PË RGATITI F.B

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here