Të mërkurën eklipsi i dytë hënor brenda një viti

0

Mëngjesin 8 tetorit, ditën e mërkurë do të keni mundësi të shihni eklipsin e plotë hënor. Eklipsi do të zgjasë një orë deri sa të lindë dielli në bregdetin lindor. Këtë mundësi do ta kenë banorët e Austalisë, një pjesë e madhe e Azisë. Vendet e privuar për të parë eklipsin janë Europa, Afrika dhe pjesa lindore e Brazilit.

Të mërkurën në mëngjes nëse qielli do të jetë i kthjellët amerikanët e veriut do të kenë pamje më të mirë për të parë eklipsin e plotë hënor, veçanërisht gjatë perëndimit.

Hëna do të shfaqet në ngjyrë të portokalltë ose në të kuqe dhe kjo s rezultat pasi rrezet e diellit do te jenë të shpërndara në atmosferën e tokës. Për shkak të ngjyrës që do të marrë marrë do të quhet “hëna e përgjakshme”. Ky është eklipsi i dytë hënor brenda një viti.

/Objektiv.al/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here