Të ecësh të bën mirë për zemrën

0

Studiuesit japonezë të Universitetit Kanazaëa nga Shkolla e Mjekësisë kanë kryes një studim mbi efektin e një shëtitje të përditshme të 170 individëve që kanë probleme me zemrën me një moshë mesatare 65 vjeccare.

Ky studim zgjati 4 vjet e gjysmë, dhe vëzhguesit matën numrin e përditshëm të hapave të bëra nga pjesëmarrësit. Pas këtij studimi, 31 pjesëmarrës kishin vdekur si pasojë e sëmundjeve kardiovaskulare.

Më pas hulumtuesit zbuluan se në krahasim me personat e tjerë që ishin ende gjallë, personat që kishin vdekur kishin bërë rreth 47% më pak hapa.

Studimi japonez tregon se numri mesatar i hapave që bën një njeri në ditë shmang vdekshmërinë tek pacientët të cilët vuajnë me zemër.

/Muzafere Dema/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here