Statusi i Ohrit në UNESCO, do të rishqyrtohet

0

Statusi i qytetit të Ohrit si trashëgimi e mbrojtur nga UNESCO do rishqyrtohet si pasojë e ndërtimeve të shumta.

Këtë parlajmërim e bëjnë prej ditësh media dhe institucione ndërkombëtare, të cilët pritet të mbërrijnë në Maqedoni gjatë muajit të ardhshëm ku do të shqyrtohet nëse ndërtimi i universitetit në Pllaoshnik paraqet kërcënim për statusin.

Ndërkaq shefja e UNESCO-s për Evropën dhe Amerikën Veriore është shprehur se verefikimet do të kryen për të vërtetuar nëse po shmangen efektet negative të gjendjes së Ohrit.

Ajo ka theksuar se shqetësimet kanë ardhur si rrjedhojë e planeve për projekte ndërtimi në afërsi të Shën Naumit dhe paralajmërimeve të një biznesmeni indian Subarata Roj, për ndërtimin e një kompleksi luksoz në bregun e Liqenit të Ohrit.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here