Ajri nëpër shkolla, specialistët japin alarmin

0

Në klasat ku femijët qëndrojnë mesatarisht 5 orë mësimi niveli i dioksidit të karbonit është 6 herë më i lartë se mormat e lejuara, ndërsa nitrati i azotit është 2-3 herë mbi normat  e lejuara.

Shefja e sektorit të epidemiologjisë ambientale dhe e kontrolloit të cilësisë së ajrit në IPSH ka thenë se, simptomat e ekspozimit të benzenit mund të ndyshojnë dhe koha që ajo merr që këto simptoma te zhvillohen ndryshon gjithashtu. “Disa nga reagimet ndaj benzenit mund të jenë të menjëhershme, të tilla si toksiciteti i sistemit nervor qendror”, thotë ajo.

/Adisa Sida/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here