Skandali me fëmijët romë

0

Ministria Greke e Drejtësisë ka pranuar se hetimi për zhdukjen e 502 fëmijëve romë nga Shqipëria në Institutin bamirës “Agjia Varvara” në Athinë, në vitet 1998-2002, nuk ka asnjë fakt se bëhet fjalë për një vepër kriminale.

Haralambos Athanasiu ka deklaruar këtë fakt në një seancë parlamentare, ku ka qënë i pranishëm për të dhënë sqarime për këtë çështje, që ka risjellë në vëmendjen e opinionit publik një deputete e partisë në opozitë, e Majta Demokratike.

Hetimet kanë filluar që prej vitit 2004, pas denoncimit të Avokatit të Popullit në OKB, por duke mos dhënë asnjë të dhënë elementare, ka theksuar ministri grek.

Shpeshherë i nxjerrim vetes namin e keq, ka thënë ai në parlament. Shumë fëmijë janë marrë nga prindërit e tyre dhe të tjerët janë larguar vetë. Për këtë fakt nuk ka asnjë listë, nuk ka asnjë regjistrim të fëmijëve.

Athanasiu ka deklaruar se “Nëse ndokush ka të dhëna se fëmijët janë rrëmbyer, le t’i sjellë ato pranë organeve të Drejtësisë, të cilat do të hetojnë në bazë të tyre.

/Jonida Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here