Si ta mbroni zemrën nga ndryshimi i klimës

0

Luhatjet e temperaturave, rritja e përqendrimit të lagështirës në ajër, i ftohti, por edhe ndryshimi i stinëve  shtojnë problemet te personat që kanë problem me zemrën. Kjo situatë çon në ngushtimin e enëve të gjakut dhe për pasojë ka një shtim të rezistencës vaskulare periferike, që tentojnë të rrisin  vlerat e presionit të gjakut.

Këto problem janë të theksuara  në këtë periudhë, por dhe luhatjet e ndjeshme  të temperaturës, karakteristike për ndryshimin e stinëve, mund të shtojnë problemet tek këta pacientë.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here