Shqipëtarët renditen si të fundit në përkujdesin dentar

0

Sipas Shoqatës së Stomatologve Shqipetarë,  sëmundjet e gojës janë më të përhapurat dhe prekin rreth 90% të popullsisë.

Ky është raporti më i fundit sa I përket kujdesit të shëndeti oral.

Një dhëmb I prishur, një aromë e keqe e gojës apo edhe sëmundje të tjera mund të jenë paralajmëruese për shëndetin në përgjithësi.

.Studiuesit linin të kuptohet se mund të jetë një munges kulture të përgjithshme.

Tek fëmiët është konstatuar si problem konsumimi I tepërt I sheqernave. Ndërsa tek të rriturit përdorimi I alkolit dhe duhanit. Kjo mund të sjellë 15 herë më shumë rezik për një kancer oral  tek të rriturit.

Ndërgjegjësimi dhe vizita një herë në 6 muaj tek dentisiti, mund të jetë në të mirën jo vetëm të shëndetit oral, por gjithë shëndetin.

 

13

/L.Trupja/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here