Shqipëri-Turqi shkëmbimet të ulëta tregtare

0

Shkëmbimet tregtare Shqipëri-Turqi  janë të ulta,duke shënuar nivele jo të mira bashkëpunimi ekonomik. Këtë e ka konfirmuar Sefik Kantar, zv.president i Shoqatës për Zhvillim dhe bashkëpunim Ekonomik gjatë simpoziumit ekonomik “Të  përmirësojmë marrëdheniet ekonomike midis Turqisë dhe Shqiperisë”.

“Shkëmbimet tregtare midis dy vendeve nuk janë në nivele të mira, ndërkohë që volumi i investimeve është vetëm 1.5 milion USD”, – tha Sefik Kantar

Gjithashtu Kantar deklaroi se dy vendet tona janë vende vëllezër, turqit dhe shqiptarët janë vëllezer pasi kemi një sërë traditash dhe kulturë të përbashkët. Por nuk është e njëjta nga këndveshtrimi ekonomik. Nivelet e bashkëpunimit ekonomik midis dy vendeve tona nuk janë shumë të mira dhe urojmë që ky simpozium të ketë efekte, pasi niveli i bashkëpunimit ekonomik nuk është dinjitoz në krahasim me marrëdhëniet politike” tha ai.

Turqia zë vendin e katërt përsa i përket partnerëve strategjike tregtare të Shqiperisë, duke ngelur pas Italisë, Greqisë dhe Gjermanisë

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here