Shpella e Haxhi Alisë, tërheq vëmendjen e turistëve

0

Shpella e Haxhi Alisë, një nga monumentet natyrore më të spikatura në rrethin e Vlorës, ka tërhequr vëmendjen e shumë turistëve dhe vizitorëve sit ë huja edhe vendas.

Aktualisht, ky objekt i jashtëzakonshëm nga pikëpamja tektonike po bëhet gjithnjë e më i vizitueshëm.

Por nga ana tjetër për shkaka të pozicionit pozicionit gjeografik, rruga më e mirë është ajo përmes detit.

Në varsi të interest që është treguar për këtë shpellë shumë turistike në Vlorë që kanë nisur të aplikojnë shëtitjet detare me mjete lundruese, e kanë përfshirë shpellën e Haxhi Alisë në paketat e tyre.

Vitet e fundit shpella ka patur mjaftë vizitorë kryesisht të huaj.

Shpella e Haxhi Alisë, që gjendet në pjesën jugperëndimore të gadishullit të Karaburunit, është emërtuar ndryshe “Shpella ilirike”. Ajo ka formën e një kubeje me gjatësi 30 metra, lartësi maksimale 18 metra dhe gjerësi deri në 12 metra.

/Sonila Qazimi/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here