Rumania do të eksportojë në Shqipëri 1 mld euro energji elektrike në vit

0

Rumania do të eksportojë në Shqipëri një miliard euro energji elektrike në vit. Mediat romune kanë bërë të ditur lajmin dhe kanë njoftuar për kontratën e nënshkruar mes ministrit rumun të ekonomisë Konstantin Nita dhe homologut të tij shqiptar, Arben Ahmetaj.

Kontrata parashikon eksportin e sasisë prej 2.5 kilovat energji për ore në vit ndërkohë që detajet e marrëveshjes pritet të diskutohen.

“Ne biseduam me delegacionin shqiptar në lidhje me nevojën për të rritur nivelin e shkëmbimeve tregtare mes dy vendeve. Një pikë e rëndësishme në rendin e ditës të diskutimit ishte bashkëpunimi në fushën e energjisë, ekspertiza e Rumanisë dhe përvoja në zhvillimin e projekteve të infrastrukturës, duke u vlerësuar shumë nga delegacioni shqiptar. Në këtë drejtim, ka potencial për përfshirjen e kompanive rumune në zhvillimin e projekteve në tregun shqiptar, fushat prioritare janë ato të: ndërtimit të hidrocentraleve, infrastrukturës rrugore, bujqësia, industria e tekstilit. Në të njëjtën kohë, për Rumaninë është një mundësi për të përfituar nga prodhimi i tepërt i energjisë, duke e shitur atë në tregun shqiptar. Prodhuesit e energjisë ne Rumani kanë mundësinë për t’u bërë aktive në tregun rajonal, duke kapitalizuar prodhimin e tyre të energjisë me çmime konkurruese, “- th ministri rumun, Constantin Nita.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here