Rritet me 10 % çmimi i qirave për apartamentet

0

Çmimi i marrjes me qira të apartamenteve është dyfishuar në krahasim me një vit më parë, si pasojë e rritjes së kërkesës për marrjen me qira të një apartamenti në pamundësi për  ta blerë atë.

Në shtrenjtërimin e qirave kanë ndikuar numri i kthyer i emigrantëve, të huajt( kryesisht fqinjët ) dhe numri i atyre që punojnë dhe studiojnë këtu.

Në raportin e saj të fundit, Banka e Shqipërisë thekson se rritja e qirave  ka filluar që nga gjysma e dytë e vitit të kauar, ku çmimet e qirave u rritën me më shumë se 10 për qind.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here