Rriten sigurimet për 75 mijë vetë

0

75 mijë vetë duhet të paguajnë më shumë për sigurimet shoqërore dhe shëndetësore. Kjo vjen pas vendimit të Këshilli të Ministrave për rritjen e kontributeve të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore.

Rritja e kontributeve duket se bazohet në ndryshimin e pagës minimale për efekt të sigurimeve shoqërore e shëndetësore, çka reflekton menjëherë edhe rritjen, duke qenë se kontributet përllogariten si përqindje e saj.

Paga minimale për efekt të llogaritjes së kontributeve të sigurimeve shoqërore e shëndetësore, do të jetë jo më pak se 19 406 lekë, ndërsa paga maksimale për do të jetë 97 030 lekë.Vendimi hyn në fuqi për çdo pagë të llogaritur pas datës 1 gusht.

/ Ejup Lila /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here