Reformimi i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

0

Akademisë së Shkencave të Shqipërisë i është kërkuar  një reformim emergjent. Vetë Kryeministri  Edi Rama do të shprehej fare qartë se në të kundërt, ky institucion rrezikonte të mbetej pa buxhet.

Për këtë qëllim u krijua një grup pune nga ana e Ministrisë së Arsimit, të cilët hartuan një platformë. Kryetar i këtij grupi është Skënder Gjinushi.

Përballë saj qëndron platforma alternative e akademikut Artan Fuga. Kjo platformë mbështetet edhe në një studim të autorit mbi funksionimin botues, financiar dhe kërkues të Akademisë të Shkencave.

Platforma përmban 33 piketa, në të cilat përfshihen kriteret që duhet të përmbushë një akademik, funksionet e tij, deri kur ai mund të jetë “akademik aktiv” e deri kur “honorifik”, projektet, financimet, etj.

/D.Duraku/

fuga

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here