Reformë në sistemin e pensioneve

0

Janarin e vitit të ardhshëm pritet të vihet në funksion skema e re e pensioneve, ku parashikohet heqja e kufizimit të pensionit  maksimal. Nëndrejtori i Përgjithshem i Institutit të Sigurimeve Shoqërore shpjegon shtyllat kryesore ku do të bazohet kjo skemë.

Sipas tij do të marrë më shumë ai që të kontribuojë më shumë dhe ata që nuk kanë pasur mundësi të derdhin kontribute do të marrin një pension minimal.

Mosha për të përftuar pension do të rritet, por nuk do të përfshijë ata që janë në prag të daljes në pension. Buxheti i shtetit ka caktuar rreth 420 dollarë në vit për të bërë efektiv skemën e pensioneve.

Sipas eksperteve kjo ka ardhur nga ulja e numri të kontribuesve, rritja e vazhdueshme e pensioneve, evazioni i lartë dhe borxhet e subjekteve.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here