Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

BederContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

vrioni

Raporti i AMF-së, shqiptarët neglizhojnë sigurimin e jetës

Raporti i AMF-së, shqiptarët neglizhojnë sigurimin e jetës

0 Komentet 🕔10.04.2014 - 13:14

Raporti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF) për vitin 2013 ka arritur në përfundimin se shqipëtarët nuk e duan jetën ose nuk kanë mundësi që të sigurojnë jetën e tyre.

Sipas relatores së AMF-së, Blerina Gjylameti sigurimi i jetës mbetet shumë i ulët në krahasim me vendet e tjera, pavarësisht se gjatë vitit 2013 sigurimi për jetën është rritur.

“Që krahas ndërgjegjësimit të qytetarëve duhet të kërkojnë dhe gjejnë mekanizma të tjerë shtesë, të cilat do të rrisin vëllimin e sigurimeve në krahasim me produktin e brendshëm bruto. Gjithashtu nga raporti kostatohet lehtë se është shumë i rëndësishëm niveli i kapitalizimeve që operojnë në tregun e sigurimeve pasi shërben si një garanci për qytetarët e siguruar” tha Gjylameti.

Ndërsa rritja e sigurimeve për automjetet  ka ardhur si pasojë e konkurencës së fortë dhe rritjes së numrit të aksidenteve, sipas kryetares së AMF-së, Enkeleida Shehi.

“Janë të detyrueshme që kompanitë ti mbledhim për arsye të domosdoshmërisë që të kenë likuiditet për pagesën e dëmeve, jo vetëm të dëmeve që ato sigurojnë por edhe të dëmeve të makinave të pasiguruara. Në këtë mënyrë tendenca, siç e përmenda pak edhe më lart ka qenë që shoqëritë të kenë rrezik që të mos kenë likuiditet për pagesat e dëmeve dhe situata të mos jetë fort e kënaqshme”, ka deklaruar Shehi.

Gjithashtu në raportin e AMF-së konstatohet edhe një rritje e numrit të kontribuesve në skemën e pensioneve private, ku regjistrohen rreth 7 mijë e 800 persona.

/Enkeleda Cami/

Nuk ka Komente

Për momentin nuk ka komente!

Askush nuk ka lënë koment për këtë postim!

Shkruaj një koment

Adresa juaj e e-mail-it nuk do të publikohet. Plotësimi i fushave të domosdoshme është shënuar me shenjën *

Sondazh

A mendoni se reforma në drejtësi do të japë rezultatet e pritura?

View Results

Loading ... Loading ...

Fjalë e urtë

Ku ka tym,ka edhe zjarr