Qytetet më me mirëqënie në botë, kryeson Australia me katër qytete

0

Rezultati i OCSE habit dhe vetë austalianët

Qyteti i cili ka mirëqënien më të lartë? Canberra, kryeqyteti i Australisë

Në fakt është suprizues verdikti i klasifikimit më të ri organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim “OCSE”, e cila rëndit katër qytete australiane nga të gjithë qytetet e botës si vende ku jetohet më mirë (Camberra, Melbourne, Sydney dhe Peth)

Ky është një vendim që ka sjellë të qeshura edhe ne Australi, ku Canberra ka një reputacion jo fort të mirë, të qënit një vend banal dhe I zhurmshëm, i njohur edhe me emërtimin “Jo një vend i keq për të jetuar”. Një shkrimtar i famshëm anglez e ka cilësuar “kryezytet i dënimit” sesa kryeqytet të Australisë.

Në të vërtetë kriterët e kësaj rënditje janë shumë serioze si: kostoja e jetës, niveli i mirëqënies, cilësia e ambientit, shkollat, shëndeti, siguria publike, jeta kulturore dhe mundësitë e punësimit. Me shumë siguri pas Australisë vendet më të njohura për mirëqënien e jetesës janë Norvegjia, Kanadaja dhe Shtetet e Bashkuara.

saDSfSDX safdsFDAWEFGAEadsdsa CasdSVSsasaASD sdsaDSAFaf Sdsrfweqsx

/Objektiv.al/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here