Protestë në kufi, bllokohet dogana

0

Pika kufitare në Bllancë, midis Kosovës dhe Maqedonisë është bllokuar më kamionë dhe autobuza duke ndaluar kështu qarkullimin e lirë të automjeteve.

Policia kufitare deklaron se kufizi është bllokuar si pasojë e bllokadës së vendosur nga ana maqedonase dhe nga kjo pike kufitare mund të kalohet vetëm në këmbë.

Dhjetra makina janë bllokuar që në mbrëmje dhe kërkojnë zgjidhjen e situatës.

Sekretarja e përgjithshme e MAKAM-TRANS ka thënë se:”Qëllimi ynë është të bllokojmë  plotësisht hyrjen dhe daljen nga kufiri me Kosovës si shenjë proteste duke kërkuar qe të ulen palët dhe  të negociojnë , në mënyrë që të ndërpriten këto pengesa,sepse në transportuesit jemi të parët që  i ndjejmë pasojat”

/Adisa Sida/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here