Për një memorie më të mirë…konsumoni ujë

0

Specialistë të shëndetit shprehen se uji është shumë i dobishëm  në përformancën mendore.

Nëse konsumoni një sasi prej 775 ml ujë në ditë,  ju do të ndiheni më të lehtë dhe më rehat. Mungesa e ujit ju shkakton mungesën e përqëndrimit, elasticitetit, si dhe një përformancë më të dobët.

Konsumimi i ujit mund të mos i zhvillojë shumë aftësitë tuaja,  por  sipas shumë testeve të bëra, personat që konsumojnë më shumë ujë kanë një përformancë më të mirë.

Sipas një  studimi të publikuar në revistën “ Journal Frontiers in Human Neuroscience” fëmijët që konsumonin më shumë ujë,  kishin nivel të përmisuar inteligjence dhe memorie më të fortë .

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here