Papa Françesko në Turqi nga 28 deri në 30 nëntor, do të vizitojë dhe Xhaminë Blu

0

Një tjetër Papë viziton Turqinë tetë vite pas vizitës të bërë nga Papa Benedetto XVI. Bergogli do të shkojë në Ankara dhe Stamboll.

“Duke mikpritur ftesën e Presidentit të Republikës, Shenjtëria juaj Bartolomeo I dhe nga Presidenti nga Konferenca Epsiskopale, Shenjtëria Juaj Françesko do të përmbushë një Udhëtim Apostolik në Turqi nga data 28 deri më 30 nëntor 2014, duke vizituar Ankaranë dhe Stambollin.” Është njoftuar nga,  At Federico Lombardi, drejtori i dhomës së shtypit në Vatikanit.

Në nëntor një tjetër Papë do të kthehet në Turqi. Ditën e hënë në një takim me kardinalët në Vatikan Papa ka folur rreth terrorizmit, i cili tashmë ka arritur në nivele të paimagjimueshme. Papa Françesko i ka bërë të ditur Vatikanit se do të niset më  28 nëntor nga Fiumicio drejt Ankarasë ku do të vizitojë muzeolën e Ataturkut e në vijim do të takohet me autoritetet turke.  Turqia do të jetë vizita e tretë e Papa Françesko në një vend me epërsi islamike pas vizitës në Jordani dhe Shqipëri.

Vizita e Papës nga Akanara në Stamboll

Në ditën në vijim Bergoglio do të arrijë në Stamboll, ku do të vitojë muzeun e Santa Sofia dhe Sultan Ahmet, e njohur në të gjithë botën si Xhamia Blu. Më pas Papa do të ndihmohet nga Santa Messa në Katedralen Katolike ku do të bëjë një predikim. Në program parashikohet të bëhet një lutje në kishën Patriarkale të San Giorgo dhe një takim me Bartolomeon e I në Pallatin Patriarkal. Turqia do të jetë vizita e tretë e Papa Françesko në një vend me epërsi islamike pas vizitës në Jordani dhe Shqipëri.

/Objektiv.al/

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here