Provohet me sukses treni i parë me energji diellore

0

Treni i parë ambjentalist në botë, me energji diellore, i prodhuar në Hungari ka nisur udhëtimin provë 10 mijë kilometra të gjatë.

Ky tren ka një vagon të vetëm dhe kapacitet për 32 pasagjerë, ndërkohë që shpejtësia e tij arrin në 52 km/orë.

Gjatë kalimit në tunele ky tren në mungesë të energjisë diellore përdor energjinë që lind gjatë frenimit, ose atë të akumuluar më parë.

Ky tren në të ardhmen mund të zëvendësojë trenat me energji elektrike pasi ka një kosto shumë më të ulët.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here