“Nëntori i dytë” shfaqet në kinematë amerikane

0

Filmi shqiptar “Nëntori i dytë” rikthehet sërish për publikun e gjerë, tashmë  i restauruar pas 30 vjetësh që nga krijimi i tij.

Filmi me regji të Viktor Gjikës është i pari i cili iu nënshtrua një pastrimi të detajuar dhe kjo përzgjedhje nuk ishte e rastësishme.

Përveç faktit ku synohet shpëtimi i trashëgimisë së Arkivit të Filmit Shqiptar, filmi erdhi edhe si simbol i 100-vjetorit të themelimit të shtetit shqiptar.

Më 18 maj 2013, “Nëntori i dytë” do të jepet premierë në kinematë e Bostonit, SHBA, ku përveç restaurimit ai iu nënshtrua dhe subtitrimit në gjuhën angleze.

/Najada Fosa/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here