Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

BederContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

vrioni

Ndihmat ekonomike nuk arrijnë të zbusin varfërinë

Ndihmat ekonomike nuk arrijnë të zbusin varfërinë

0 Komentet 🕔07.11.2018 - 11:01

 

Shqipëria një vend i cili nuk e ka ende të miratuar nga qeveria një vlerë monetare jetike, ku mbështetet politika dhe përkujdesi social. Ky është konkluzion i Keshillit të Larte te Shtetit, i audituar nga Ministria e Shëndetësisë në bashkinë Fier, Vlorë dhe Tiranë. Këto janë studime  mbi programin e Ndihmës Ekonomike nga Janari 2012 – Maj 2018.

download (2)

Sipas KLSH, skema aktuale e Ndihmës Ekonomike, nuk është efektive për zbutjen e varfërisë referuar numrit të familjeve të cilat dalin nga skema për arsye të punësimit dhe përmirësimit të kushteve social-ekonomike. KLSH I rekomandon Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes sociale, 16 masa organizative dhe 4 për përmirësimin ligjor për mënyrën e llogaritjes së vlerës së minimumit jetik në Shqiperi.

Hartimin e një studimi për nxitjen e punësimit, i cili të këtë në fokus vetëm përfituesit e ndihmës ekonomike dhe rritjen e mudësisë së punësimit.

Formula e Unifikuar e Pikëzimit që përcakton përfituesit e ndihmës ekonomike, përcaktimin e nivelit real të varferisë në vend e analizuar sipas nivelit të çmimeve, shportës së konsumit niveli I shpenzimeve, me qëllim për të vlerësuar drejtë kontributin në reduktimin e varfërisë dhe ruajtjes së transparencës mbi shpenzimet e fondit publik.

Nuk ka Komente

Për momentin nuk ka komente!

Askush nuk ka lënë koment për këtë postim!

Shkruaj një koment

Adresa juaj e e-mail-it nuk do të publikohet. Plotësimi i fushave të domosdoshme është shënuar me shenjën *

Sondazh

A mendoni se reforma në drejtësi do të japë rezultatet e pritura?

View Results

Loading ... Loading ...

Fjalë e urtë

Ku ka tym,ka edhe zjarr