Naftë në malin e Shpiragut

0

Zbulohen të tjera vendburime nafte në Shqipëri në malin e Shpiragut nga kompanitë “Royal Shell” dhe “Petromanas”. Kompanitë njoftuan praninë e rezervave të naftës në pusin “Shpiragu” 2.

Sipas tyre gjatë provave të para kompanitë kanë arritur të nxjerrin 800 deri në 1300 fuçi në ditë.

Zvëndës-drejtori i përgjithshëm i “Shell Europe”, Erik Verdok e ka cilësuar rezultatin e provave si shumë inkurajues dhe deklaroi se në fillim të vitit tjetër kompania do të ketë rezultatet e saktë mbi rezervat e naftës që gjenden në këtë zonë.

Rezultatet pozitive për gjetjen e rezervave të naftës janë përshëndetur edhe nga ish-Kryeministri Sali Berisha, e quajti një lajm të mirë gjetjen e rezervave të reja të naftës.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here