Ministria Kumbaro tërhiqet , pezullon ndryshimet e projektligjit për artin dhe kulturën

0

 

 

foto6

Ministria e Kulturës tërhiqet ndaj  vendimit ,  për ndryshimin  që kërkonte të bënte në art dhe kulturë , ndryshime që shkaktuan një provokim  tek  komuniteti  artistik në vend.

Takimi u zhvillua me dyer të mbyllura për kamerat në Ministrinë e Kulturës.

Vendimi për pezullimin e projektligjit  u vendos si pasojë e presionit që ushtuan organizatat jofitimprurëse aktive të skenës së artit dhe të kulturës.Si rrjedhojë  nga kërkesat  e artistëve që Teatri të mos zhvendoset tek Turbina dhe të pezullohet projektligji rezulton me fitore  prej  vendimit përfundimtar nga Kumbaro  .

Nga ana tjetër Ministria e Kulturës nuk pranon të diskutojë rikthimin e Qendrës Kombëtare për Artin dhe Kulturën .

Po ashtu pritet që projekligji i ri të hartohet njëkohësisht me strategjinë kulturore , t’iu japë pavarësi institucioneve për artin dhe kulturën, në përzgjedhjen e drejtuesve si dhe të bordit artistik.

Me këtë organizim të konsultimeve të skenës së pavarur   dhe me organizatat e tjera të artistëve është ngarkuar zëvendësministria Valbona Shujaku , për të hartuar këto dy dokumente me rëndësi për politikat kulturore të artit në vend.

                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                       Përgatiti: F. BUSHI

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here