Mima, mandatin e ardhshëm 250 mijë të punësuar

0

Ministri i Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjitikës, Florjon Mima i pranishëm në forumin “Perspektiva Ekonomike 2013-2017” të  organizuar nga dhoma  Amerikane  e Tregtisë, ka premtuar 250 mijë vende pune.

Në fjalën  tij kreu i METE-s theksoi se, gjeneratori i punësimit do të jetë sektori privat. “Ne kemi evidentuar sektorët që përmes politikave lehtësuese të hartuara  nga qeveria krijojnë vende pune. Rreth 100 mijë forca pune do të punësohen në bujqësi përmes programeve mbështetëse të qeverisë”.

Sipas Mimës, krijimi i kushteve të favorshme për thithjen e investimeve të huaja, të cilat janë trefishuar që nga 2005 do të mundësojnë punësimin e qytetarëve.

“Projekti TAP dhe  gazifikimi i shqipërisë do të punësojë direkt rreth 20 mijë qytetarë dhe indirekt 50 mijë të tjerë . Ne vijojmë të mbështesim tezën se qeveria është punëdhënsi më i keq, ndaj fokusi ynë do të jetë hartimi i politikave dhe reformave në mbështeje të sektorit privat për punësimin e qytetarëve”theksoi ministri i METE-s në fjalën e tij në forumin “Perspektiva Ekonomike 2013-2017”.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here