Migrena, ja disa këshilla !

0

Çdo ditë në punët tona me hasim vërshtirësi si pasojë e faktorve të ndryshëm ku mund të përmendim stresin, mbilodhjen, tensionin, por ka edhe shumë faktorë të tjerë të ndikojnë që tek ne të shfaqet migrena. çfarë duhet të bëjmë, disa këshilla jua paraqesim më poshtë:

Këshilla për të evituar dhimbjen:

Kontrolloni tensionin çdo ditë, pasi luhatjet e tij janë shkak për shfaqjen e krizave të migrenës.

Kuroni dhimbjet e dhëmbëve, dhimbjet e syve, sinozitet apo bllokimin e hundëve, pasi ato bëhen shkak për migrenë kronike edhe pas këtyre sëmundjeve.

Evitoni zemërimin, emoçionet e forta, shokimet, çlironi tensionet, çlirohuni nga streset.

Evitoni mbilodhjen, ndryshimin e rutinës, çrregullimet e gjumit, çrregullimet seksuale.

Mos qëndroni në vende me zhurmë të lartë, në ambiente me drita të zbehta si dhe ambiente me lagështirë.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here