Kumbulla, një ilaç magjik

0

Kumbulla shikohet si një ilaç i veçantë i cili sipas shkencëtarëve që kanë bërë testin e provës  pranë Universitetit të Floridës në Oklahoma kanë vërtetuar se konsumimi i dhjetë kumbullave të thata në ditë përmirëson dendësinë e eshtrave.

Autorët e studimit thonë se asnjë nga pemët e tjera nuk e ka pasur këtë efekt në dendësinë e eshtrave sikurse kumbullat. Rezultatet janë fituar pas studimit njëvjeçar të dy grupeve të femrave, njëri prej të cilave ka ngrënë kumbulla, dhe në fund ka rezultuar me dendësi më të mirë të eshtrave.

Fruti i kumbullës i konservuar në formë hashavi dhe i konservuar për prodhim komposto, kanë veti shëruese-lehtësimi në rastet e majasilit të brendshëm sidomos te zorra e trashë. Të ndihmon sikurse edhe me jashtëqitjen. Kumbullat janë mjaft të rëndësishme në ushqim. Vetitë shëruese të kumbullës ndikojnë në sëmundjet e veshkave, sëmundjet e mëlçisë dhe tek paraqitja e reumës.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here