Kroacia fiton festivalin e filmit në Pogradec

0

Ka pëfunduar me sukses festivali i filmit balkanik dhe kulinarisë në qytetin e Pogradecit, pas 5 ditësh. Në këtë konkurs konkuaruan 10 shtete me 50 filma të zhanrave të ndryshëm dhe të metrazhave të ndryshëm. Në qytetin e Pogradecit është hera e tretë që zhvillohet ky festival.

Pas 5 ditësh maratonë, suksesi u finalizua me natën finale ku fituese e parë doli Kroacia me filmin më të gjatë, ndërsa filmin me metrazh të shkurtër më të mirë e fitoi Kosova e gjithashtu Maqedonia fitoi në kategorinë filimi më i mirë dokumentar.

Presidenti i këtij festivali Mitrush Kabashi ka shprehur entuziazmin e tij për një festival i cili edhe këtë vit ka arritur majat e suksesit, kjo edhe falë organiztorëve dhe falë publikut dashamirës.

Për kryetarin e  Bashkisë Pogradecit Artan Shkëmbi mbajtja e këtij festivali në këtë qytet rrit ndjeshëm promovimin e turizmit.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here