Kosova sozi e Maqedonisë në korropsion

0

Sipas një sondazhi të zhvilluar nga Transparency International me seli në Berlin, gjysma e të anketuarve besojnë se ai është përkeqësuar në vendet e tyre.

Por, monitorimi i kryer nga organizata, thotë se afro 90% e të të anketuarve janë të gatshëm ta luftojnë korrupsionin, duke nënshkruar peticione dhe duke protestuar, transmeton rel njoftimin.

Më tepër se një e katërta e të anketuarve në gjithë botën, kanë raportuar se kanë paguar ryshfet në vitin e fundit, përfshirë më se 40% në Afganistan dhe Kirgizi, më se 30% në

Kazakistan dhe Ukrainë dhe më se 20% në Irak dhe Serbi.

Në Kosovë dhe Maqedoni 15 – 19.9% të të anketuarve kanë thënë se kanë paguar ryshfet gjatë vitit të fundit, në njërin nga sektorët e policisë, judikaturës, regjistrimit, pronësisë, mjekësisë, arsimit, tatimit dhe shërbimeve.

Më pak se 5% kanë paguar ryshfet në Gjeorgji.

Barometri Global i Korrupsionit 2013 është mbështetur në intervistat me 114 mijë njerëz në 107 vende.

Partitë politike konsiderohen institucionet më të korruptuara në pjesën më të madhe të vendeve.

/Ariglon Pali/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here