Kosova kufizon EULEX-in, prej 15 qershorit sovranitet

0

Kosova kërkon që prej 15 qershorit t’i dorëzohen kompetencat e plota ekzekutive që aktualisht ushtrohen nga EULEX-i. Ndërsa ky i fundit të funksionojë si monitorues dhe këshillues i pushtetit vendor.

Kështu deklaroi zëvendëskryeministri i Kosovës Hajredin Kuçi, duke theksuar se ky hap nuk është një izolim nga BE-ja, por një kërkesë normale për të ushtruar sovranitetin e plotë si të gjithë shtetet e pavarura.

Pas 15 qershorit do të filllojnë negociatat për rolin e EULEX-it më tej. Bisedimet do të kryesohen nga z.Kuçi, ndërsa do të veprohet në bashkëpunim me ndërkombëtarët. Kuçi tha se një nga përgjegjësitë e ardhshme të misionit europian në Kosovë do të jetë mbikëqyrja e marreveshjeve dypalëshe Prishtinë-Beograd.

/Romina Qama/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here