Komunikimi i telefonave të mençur së shpejti pa rrjet mobil?!

0

Softweri i hapur i cili u mundëson telefonave të mençur të bëjnë thirrje dhe të dërgojnë SMS pa përdorur  rrjet mobil, “Projekti Serval”, shihet shumë tërheqëse, e cila do të mundësonte transferimin e komunikimit edhe më praktike.

Për zhvillimin e Mesh Extender, përmes një fushate synohet mbledhja e 300 mijë dollarëve që mundësojnë krijimin e rrjeteve lokale ad-hoc, që krijohen nga Serval për tu zgjeruar në distanca të largëta.

Kjo Pajisje bën të mundur që telefonat  të bashkohen në rrjetet e përbashkëta pa u modifikuar nga kufizimet e mbetura për lidhje në Wi-Fi, në sistemin operativ mobil të Google.

Aplikacioni mobil i Serval për platformën Android mund të shkarkohet falas. Ndërsa funksionimi i aplikacionit është zhvilluar në atë mënyrë që telefonat lidhen me njëri tjetrin duke përdorur rrjetin WiFi.

/Amela Shehi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here