Komisioni i Shëndetësisë vizitë tek onkologjiku

0

Anëtarët e majtë dhe të djathtë të Komisionit të Shëndetësisë bënë dje një vizitë sensibilizuese në shërbimin onkologjik.

Kryetarja e Komisionit Parlamentar të Shëndetësisë, Albana Vokshi, tha se komisioni do të mbështesë nismat ligjore për rritjen e kapaciteteve  në shërbimin parësor, dytësor e tretësor por duke mos harruar dhe cilësinë e këtyre shërbimeve.

Në këtë shërbim pacientët me tumore ende trajtohen me pajisjen e kobaltit ndërkohë, që në Europë aparatura është zëvendësuar prej kohësh me aksleratorin linear, pajisje e cila shërben për terapi të specializuar.

Vokshi kërkoi nga qeveria që të mbajë premtimin për diagnostifikimin falas të kancerit të gjirit për të gjitha gratë dhe vajzat në Shqipëri. “Në 10-15 vitet e fundit, personat e diagnostikuar me kancerin e gjirit janë dyfishuar dhe ky numër i lartë i të prekurve ka shtuar në mënyrë të konsiderueshme edhe numrin e personave që kanë humbur jetën”, u shpreh kryetarja e KPSH-së.

/Muzafere Dema/

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here