Komisioni i Ekonomisë diskuton paketën fiskale

0

Sot Komisioni parlamentar i Ekonomisë dhe Financës do të shqyrtojë nen për nen 8 projektligjet e paketës fiskale për vitin e ardhshëm.

Në orën 10:00 është parashikuar që të zhvillohet debati për ndryshimet në ligjin e tatimit mbi të ardhurat, taksën kombëtare, procedurat tatimore dhe akcizën.

Ndërsa nw orën 16:00 Komisioni i Ekonomisë dhe Financës do të debatojë në lidhje me ligjin e taksave vendore, tatimin mbi vlerën e shtuar, sistemin fiskal në sektorin e hidrokarbureve dhe sigurimin e detyrueshëm të kujdesit shëndetësor.

Komisioni i Edukimit  do të diskutohet nen për nen buxheti për disa institucione si,  Ministria e Arsimit, RTSH-ja, ATSH-ja dhe Sindikatat e Pavarura të Mësuesve.

Në komisionet parlamentare u zhvilluan debate mes pozitës dhe opozitës, ku Partia Demokratike ka votuar kundër paketës fiskale të ardhur nga qeveria, duke paralajmëruar rritjen e kostove të përditshme të qytetarëve dhe shtimin e papunësisë në vend.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here