Kina lë minierat e bitcoin jashtë listës së aktiviteteve

0

Reuters shkruan se planifikuesi i shtetit ka treguar se Kina e cila është ndër prodhuesit më të mëdhenj të pajisjeve minerare të bitcoin, ka vendosur kundër eliminimit të minierave të cryptocurrency,.

Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës (NDRC) në Prill kërkoi opinionin publik për një listë të rishikuar të industrive që dëshironte të inkurajonte, kufizojë ose eliminojë. Në atë kohë minierat e Bitcoin ishin ndër aktivitetet në listë.

Sidoqoftë, lista përfundimtare e publikuar nga planifikuesi shtetëror ditën e Mërkurë dhe në të nuk përmendej minierat e Bitcoin. Përjashtimi i tij u raportua nga faqja e internetit e industrisë CoinDesk.

Nuk ishte e qartë se cilat ishin arsyet e NDRC por ajo nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese të faksuar për koment.

Kina është tregu më i madh në botë për pajisje kompjuterike të dizajnuara për të bitcoin dhe cryptocurrency, por aktivitete të tilla kanë rënë në një zonë rregulluese gri.

Ndërsa Kina ka zhvilluar monedhën e saj dixhitale, vitet e fundit ka lëvizur për të rregulluar me forcë sektorin e gjerë.

Në vitin 2017, ajo filloi të ndalojë ofertat fillestare të monedhave dhe të mbyllë shkëmbimet e tregtimit të cryptocurrency dhe gjithashtu filloi të kufizojë minierat e cryptocurrency, duke detyruar shumë firma, midis tyre disa nga më të mëdhatë në botë,të gjejnë bazat diku tjetër.

Muajin e kaluar Canaan Creative një nga prodhuesit më të mëdhenj të pajisjeve të minierave në Kin la minierat e bitcoin jashtë listës së aktiviteteve të kufizuaraë bitcoin të Kinës, u paraqit në listën publike në Nasdaq për të mbledhur 400 milion dollarë, përpjekja e tretë e tij për ta bërë këtë pasi provat e mëparshme të dështuara në territorin e Kinës dhe Hong Kongut.

H.S

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here