Karota dhe dobitë e saj mjekësore

0

Karota është një ndër perimet e pazëvendësueshme për shëndetin e njeriut. Një nga sëmundjet e shumta që ajo shëron është anemia.

Ajo rregullon pastrimin e gjakut. Konsumimi i dy karotave në ditë dhe përdorimi i saj gjatë ushqimeve ditore është efektive në luftimin e anemisë.

Karota gjithashtu ndihmon në largimin e reumatizmës, duke konsumuar lëngun e saj çdo ditë dhe ndihmon në largimin e sëmundjeve të syrit, pasi edhe vetë brendësia e karotës ka formën e syrit.

/Irida Vata/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here