Japoni, rritet rrezatimi radioaktiv

0

Beteja disa dekadashe për parandalimin e rrjedhjeve radioaktive dhe për pastrimin nga ndotja e e uzinës bërthamore 1 është përsëri në vëmendje të publikut.

Pronari i Kompanisë të Energjisë Elektrike të Tokios, TEPCO, thotë se muajt e fundit ka patur rritje të nivelit të reaktivitetit në ujërat tokësore dhe në ato të oqeanit.

Ndërkohë, kreu i Autoritetit Rregullator të Energjisë  Bërthamore në Japonui e pranon  Shunichi Tanaka, pranon se uji i ndotur ndoshta ka rrjedhur vazhdimisht në Oqeanin Paqësor, që kur uzina bërthamore u shkatërrura nga cunami i vitit 2011.

Ndërkohë tashmë  vetëm dy reaktorë bërthamorë janë në gjendje pune në Japoni, të tjerët janë fikuar. Atyre u duhet të plotësojnë standarte strikte sigurie, para se të marrin leje për të rifilluar përsëri prodhimin e energjisë elektrike për ekonominë e tretë më të madhe të botës.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here