Jahjaga e Nikolic sot në samitin e Bërdos

0

Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga dhe presidenti i Serbisë, Tomislav Nikolic do të marrin pjesë sot  në samitin e Bërdos në Slloveni. Samiti i Bërdos vjen pas dështimit të një konference të njëjtë të nivelit të presidentëve në Ohër që  duhej  të mbahej në  qershor.

Por Samiti i Ohrit, nuk u mbajt për shkak se organizatorët nuk e ftuan edhe presidenten e Kosovës, Atifete Jahjaga.

Nisma për samitin e Bërdos vjen nga presidentët Borut Pahor dhe Ivo Josipovic, të cilët shihen si promotor të zgjerimit të mëtejshëm  të Bashkimit Evropian dhe të raporteve të mira ndërfqinjësore në rajon.

/Elta Liksenaj /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here