Ja 5 ushqimet që nxisin plakjen

0

Preferojmë mishin në zgarë por duam të kemi një fytyrë të pastër dhe të re? Kjo është e pamundur nëse do të vazhdojmë ta konsumojmë. A e dini se ngrënia e 250 gramëve mishi të tillë, rrit me 13% mundësinë për tu shfaqur rrudhat në fytyrë.

Sallamrat- Ndonëse të shijshëm, ata përmbajnë elementë, të cilët dëmtojnë lëkurën tonë, dukë rritur mundësinë e plakjes.

Çokollata- Të çmendur pas tyre? Dakord, mos hiqni dorë prej tyre sepse problem nuk qëndron tek çokollata në vetvete por tek sheqeri që dëmton kolagjenin dhe epidermën e lëkurës. Çokollata e zezë do të ishte zgjedhja ideale.

Patatinat- Një armik i lëkurës tonë duke bërë që të humbë elasticitetin e saj, duke stimuluar pirjen e shumë uji për shkak të kripës që përmbajnë.

Makaronat- Edhe pse tepër të shijshme ato dëmtojnë kolagjenin e fytyrës, duk stimuluar shfaqjen e rrudhave. Si deh shtojnë praninë e sheqerit në organizëm.

/ Izabela Zavalani /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here