Intel: ndaloni instalimin e “update” të çipave

0

10

Zonat e programeve të lëshuara për të rregulluar mangësitë serioze të sigurisë në çipat e Intelit nuk duhet të aplikohen më, tha kompania.

Risitë e sjella nëpërmjet “update” u përpoqën të trajtonin të metat e quajtur Meltdown dhe Specter që, nëse shfrytëzohen, mund të ekspozojnë të dhëna të rëndësishme .

Shumë prej përdoruesve raportuan se paisjet e tyre ngadalësoheshin ose pushonin së punuari kur ata aplikonin përditësimet e Intel.

Intel tha se tani e dinte se çfarë i shkaktoi këto probleme dhe po zhvillonte përditësimet të freskëta që do të funksiononin më mire, dhe ju kërkoi falje për “çdo ndërprerje” që ndryshimi i përditësimeve Intel do të shkaktonte.

Disa kompani kanë raportuar gjithashtu se kopmjuterat e tyre punonin më ngadalë pasi kanë aplikuar përditësimet e Intel. Në një blog, inxhinieri i Lyft Matt Klein tha se kishte parë një ngadalësim prej 20% kur serverët e tij po shkëmbejnë të dhëna.

Edhe Microsoft ka këshilluar përdoruesit e tij që përdorin cipet AMD kundër aplikimit të patch-it, sepse mund të ndalojnë paisjet e tyre së punuari.

Përgatiti: E.S.L

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here