Humbjet e lehta të naftës, mbeshtja e siguruar nga SHBA

0

Në orët e kësaj pasditeje çmimin i naftës është drejt rënies dhe kjo ka erdhur për shkak të ngadalësimit të kërkesave. Venditet e qeverisë amerikane kan ngadalësuar humbjet duke vendosur sanksionet ndaj eksporteve të naftës.

images (2)

Ndodhitë e fundit të ndodhura në Venezuelë kane sjellë vetshpalljen e udhëheqësit të opozitës Juan Guaido. Ai ka marë mbëshetjen  nga Ushingktoni dhe nga vendet e Amerikës Latine, pas mosnjohjes nga presidenti i Amerikës të presidentit Niçolas Maduro që ka udhehequr krizën ekonomike dhe shkatërruar industrinë e naftës.
Kjo ka sjellë nivelin më të ulët të çmimit te naftës në 70 vitet e fundit. Nafta bruto që merret nga Venezuela është e një cilesie të ulët dhe kërkon përpunim që rafinerive t’u jepet me një çimim më të lartë është përzier me kategori më të lehta.
Ky problem ka ndikimet e veta edhe në Iran, ku sanksionet e Shteteve të Bashkuara ndaj naftës kanë sjellë dëmtime. Kjo e Venezuelës i dha shuplkanë e fundit që mund të sjellë rrjedhimisht furnizim më pak me naftë nga Venezuela dhe rritje çmimi të naftës, thuhet nga  Scan Tv.

S.H

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here