Greqia i heq rrogën dhe privilegjet 10 mijë priftërinjve

0

 

Shteti grek nuk do të financojë më Kishën. Pagat që shkojnë për kishat dhe priftërinjtë kapin vlerën e 200 milion eurove në vit por nuk do të financohen më nga buxheti i shtetit. Marrëveshja u arrit mes kryeministrit Tsipras dhe kryepeshkopit të kishës ortodokse greke Leronimos ,të prekur në total janë 10 mijë prifterinj.

Ky vendimi i qeverisë pritet  të kalojë në parlament.

ImageHandler-3

Kjo është hëra e parë në historine e greqisë që ka një ndarje të tillë të kishës nga shteti.
Vlen të theksohet fakti se Tsipras ka shprehur gjithnjë pikëpamje ateiste ndërkohe që kisha ortodokse greke ka luajtur vazhdimisht një rol të rëndësishëm në lidershipin politik grek dhe feja ortodokse ështe fe zyrtare ne kushtetutë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here