Greqi, spastrim policisë nga çdo element i Agimit të Artë

0

Autoritet greke janë të vendosura për të spastruar policinë nga çdo element racist. Premtimi është dhënë nga ministri i Rendit dhe Mbrojtjes së Qytetarit, Nikos Dendias, në intervistë për rrjetin televiziv CNN.

“Kemi urdhëruar kryerjen e hetimeve të gjera nga shërbimi i kontrollit të brendshëm të policisë greke. Lejomëni të them se jemi të patundur në objektivin tonë për spastrimin e policisë greke nga çdo element racist”, tha Dendias.

Duke iu referua ndjekjes së pjesëtarëve të udhëheqjes së Agimit të Artë, Nikos Dendias tha se ajo që po bën tani qeveria greke “është se kërkon nga drejtësia të zbatojë ligjin. Asgjë më shumë dhe asgjë më pak”.

Ndërsa duke iu referuar momentit kohor të ndjekjes, ai deklaroi se pas vrasjes së Pavlos Fyssas, qeveria ishte në gjendje të të grumbullonte fakte për “tërësinë e zinxhirit të udhëheqjes”, që e ndërlidh Agimin e Artë me vrasjen.

“Arritëm të zbulojmë para shoqërisë greke natyrën e vërtetë të asaj partie. Besoj se influenca e kësaj partie do të kufizohet në masë të madhe, teksa do të zbulohet e vërteta”, tha Dendias.

“Papunësia është një realitet, kriza ekonomike është një realitet. Populli grek, shoqëria greke ndodhen nën presion tepër të madh. Por kjo nuk përbën justifikim dhe nuk do të pranojmë si justifikim rishfaqjen e një fenomeni neonazist. Neonazizmi nuk është në asnjë rast i pranueshëm”, përfundoi Dendias.

/Objektiv.al/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here