Gjurmët në iPhone 5s, dhuratë për hakerat

0

Skaneri i gjurmëve të gishtërinjve i instaluar në iPhone mund të shndërrohet fare lehtë në një “dhuratë” për hakerat.

Kjo teknologji e re, e instaluar në iPhone 5S regjistron në mënyrë të përhershme gjurmët biometrike dhe ato nuk mund të shuhen.

Një ekspert gjerman thotë për britaniken “Metro” se të dhënat e gjurmëve të gishtërinjve regjistrohen në një pajisje mikroçip, të cilat mund të vidhen nga hakerat.

Kjo gjë iu jep mundwsinw hakerave, të “vjedhin” identitete të ndyshme, pasi fjalëkalimet mund të ndryshohen lehtësisht, por gjurmët e gishtërinjve të njerëzve nuk mund të ndryshojnë.

/Sonila Qazimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here