Gjëma e vjedhjes së kartave të kreditit në Irlandë, 376.000 viktima

0

Si pasoje e nje sulmi kriminal në ndërtesën Loyalty në Ennis, Irlandë, janë vjedhur detajet e plota të 376.000 kartave të kreditit, ishin të shenjuar edhe 150.000 klientë të tjerë.

Komisioneri i zyrës për mbrojtjen e të dhënave në Irlandë, këshilloi klientët të jenë vigjilentë me llogaritë e tyre dhe të raportojnë cdo transaksion që e konsiderojnë të dyshimtë.

Sulmi i të dhënave zbulohet të ketë qenë shumë i sofistikuar.

Ndërkohë vazhdojnë hetimet në lidhje me të dhënat e klientëve të tjerë të përfshirë.

Meqënëse ndërhyrja e parë u arrit të bëhej, tani është më e lehtë për sulmuesit që të arrijnë qëllimet e tyre, prandaj shkalla e rrezikut konsiderohet shumë më e lartë.

 

Borana Belegu

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here