Gjakderdhja nga hundët

0

Çdo ditë ne përballemi me probleme të ndryshme dhe një nga këto  probleme shqetësuese është edhe rrjedhja e gjakut nga hundët. Deri më sot nuk është gjetur ndonjë kurë se si të ndalojmë gjakëderdhjen pasi kjo gjë është e pamundur por duke u kujdesur ne mund të parandalojmë një rrjedhje të vazhdueshme.

Rrjedhja e gjakut nga hunda ndodh për shumë arsye, për shembull nga goditja në hundë, nga thithja e ajrit të tharë, nga alergjia, por edhe vetëvetiu pa asnjë arsye. Rrjedhja e gjakut mund të ndalet me këto veprime:

  • Uluni ose qëndroni drejtë që të ngadalësohet qarkullimi i gjakut deri te damarët e hundës.
  • Mbylleni hundën me gishtin e madh dhe gishtin tregues, pa zbatuar forcë, merrni frymë me gojë.
  • Nëse pas kësaj gjakosja nuk ndalet njoftoni ndihmën e shpejtë.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here