Gjak nga hundët, disa mënyra për ta ndalur menjëherë!

0

Gjakëderdhja është një problem që  secili nga ne është përballur qoftë edhe njëherë të vetme. Gjaku i cili del nga hundët mund të shkaktohet nga i shtohti, nga goditja por edhe nga ngacëmimi që ne vetë i bëjnë hundës. Ndaj për të ndaluar në moment gjakun që del nga hundët ka disa mënyra praktike.

449397

 

I ftohti- Rrëmbeni menjëherë në frigorifer pak akull apo diçka të ftohtë dhe vendoseni në hundë dhe në kokë. Temperaturat e ftohta tkurrin venat e gjakut dhe ndalojnë hemorragjinë.

Limoni- Hidhni disa pika limon në hundën që po rrjedh gjak. Limoni është një element natyral që ndihmon për të bllokuar hemorragjinë, duke mbyllur kështu edhe venat e gjakut.

Uthulla e mollës- Lyeni një fasho me uthull molle dhe mbajeni poshtë hundës, do të shikoni që brenda pak çasteve gjakderdhja do të ndalojë.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here