Gërmimet për varrezë masive, serbët nuk sjellin ekskavatorët

0

 

Në Rashkë të Serbisë sot vazhdojnë gërmimet në një lokacion ku dyshohet për varrezë masive.

Ministria e Drejtësisë e Kosovës ka njoftuar se gërmimet do të vazhdojnë nga një ekip i përbërë nga ekspertë të Departamentit të Mjekësisë Ligjore, të kryesuar nga drejtori i këtij departamenti, Arsim Gërxhaliu, dhe një ekip ekspertësh nga EULEX-i.

“Gërmimet ku është punuar edhe para dy muajve, kësaj radhe pritet të zgjasin pesë ditë, ndërsa nëse ky lokacion rezulton negativ, në pranverë të vitit të ardhshëm, po ashtu në Rashkë, pritet të hapen edhe dy lokacione tjera të dyshuara”, thuhet mes tjerash në komunikatën e Ministrisë së Drejtësisë.

Gërmimet për varrezë masive në Rashkë ishin paralajmëruar gjatë ditës së djeshme për në lokacionin ku dyshohet që mund të ketë trupa të viktimave të vrarë nga lufta e fundit në Kosovë. Gërmimet ishte thënë të kryeheshin nga një ekip i përbërë nga ekspertë të Departamentit të Mjekësisë Ligjore të kryesuar nga Drejtori i këtij Departamenti, Arsim Gerxhaliu dhe një ekip ekspertësh nga EULEX-i.

/Elta Liksenaj/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here